| Frida Höse (tweede van rechts) uit het Zweedse Göteborg kocht woensdag om 11u20 haar ticket.

Zweedse is 10 miljoenste bezoeker van Mini-Europa

© Belga
28/06/2023
Updated: 28/06/2023 14.50u

Thierry Meeus, directeur van mini-Europa, heeft woensdagvoormiddag de 10 miljoenste bezoeker in het attractiepark Mini-Europa in Brussel ontvangen. Mini-Europa bestaat al sinds 1989 en "zet de 10 miljoenste bezoeker in de bloemetjes, maar eigenlijk vieren we ook alle bezoekers van de afgelopen 34 jaar", aldus Meeus.

Stipt om 11u20 kocht Frida Höse uit het Zweedse Göteborg woensdag samen met haar vriend Alexander Åberg als 10 miljoenste bezoeker een toegangsticket voor Mini-Europe.

Het koppel werd feestelijk onthaald en ontving een mand met Belgische specialiteiten, waaronder gepersonaliseerde Mini-Europe-chocolade van Planète Chocolat, Belgisch bier en de mascotte van Mini-Europa, alsook een uniek souvenir dat speciaal voor deze gelegenheid door de maquettebouwers van het park werd ontworpen.

Het attractiepark, dat miniatuurexemplaren van Europese monumenten tentoonstelt, werd plechtig geopend in 1989 door de toenmalige prins Filip. Volgens Thierry Meeus heeft het park zijn succes te danken aan de informatieve waarde van het park.

"Gezinnen, grootouders met kleinkinderen, koppels, groepen, scholen. Allemaal vinden ze hun weg naar het Brusselse miniatuurpark. Mini-Europe is tegelijk informatief en leerrijk, maar ook plezierig en amusant."

Naast de opening door prins Filip passeerden ook andere bekenden, zoals Europees president Herman van Rompuy, premier Jean-Luc Dehaene, Dirk Frimout, Justine Henin, Leonardo Di Caprio en de in 2014 overleden koningin Fabiola.

"We blijven investeren om een boeiende, leerrijke mix aan te bieden van zowel de Europese geschiedenis als de Europese actualiteit. 10 miljoen bezoekers is een belangrijke mijlpaal en een compliment voor onze medewerkers, die ik dan ook graag wil bedanken voor hun inzet", aldus Meeus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Cultuurnieuws , Mini-Europa , Heizel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni