Bib Schaarbeek opnieuw open na renovatie

© Adelheid Byttebier / gemeente Schaarbeek
| Het aanbod van de bib werd uitgebreid met onder meer manga's.

Zaterdag heropent de Nederlandstalige bib van Schaarbeek na vernieuwingswerken. De bib werd opnieuw ingericht, en ook het aanbod werd uitgebreid met onder meer manga's. Er zijn nu ook meer zitplaatsen.

Tijdens de renovatie van de bib werd ingezet op bijkomende zitplaatsen en meer open ruimtes. Doel is van de bib zo een ontmoetingsplaats te maken. Het is dan ook geen geheim meer dat bibliotheken populair zijn bij bijvoorbeeld studenten, die van de kalme omgeving gebruik maken om zich samen voor te bereiden voor de examens.

Gratis films uitlenen

Maar ook de collectie van de bibliotheek werd uitgebreid. Zo kan je er tegenwoordig ook manga's (Japanse strips) en documentaires vinden. Daarnaast wordt het aanbod films van de bib - zo'n 5.000 dvd's - volledig gratis.

“De bib is volledig heringericht, de collectie werd uitgebreid en is nu nog meer een ontmoetingsplek en kenniscentrum met een aanbod voor kinderen, jongeren én volwassenen”, zegt Adelheid Byttebier (Groen), schepen van Nederlandstalige cultuur in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?