Bozar bezet, vijftig jaar later

© Bozar

Bozar staat een heel jaar lang in het teken van het revoltejaar 1968. Vijftig jaar na de bezetting van hun centrale hal wordt er nu gedebatteerd over de nalatenschap van de sociale revolutie.

Kunstenaars en curatoren kruisen de degens voor een debat over de rol van artiesten in de politieke wereld. Publiekstrekker van het debat is de Italiaanse curator Giorgio De Finis. Hij stichtte het Museo MAAM waar kunstenaars en sans-papiers samenwerkten in een gekraakte fabriek. Negen jaar later staat hij aan het hoofd van een departement in het museum voor hedendaagse kunst in Rome. Samen met hem schuiven onder andere Dominique Willaert van de Gentse sociaal-artistieke werkplaats Victoria Deluxe, Dirk Snauwaert van WIELS en Els Rochette van Globe Aroma aan tafel. Moderator van dienst is Marleen Wynants van de VUB-denktank Crosstalks.

WANNEER KUNST POLITIEK WORDT EN POLITIEK EEN VAUDEVILLE 6/6, 19:00, Bozar

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?