Gezien: Muntpunt wordt ‘stripclub’

© Muntpunt
| Simon Spruyt leeft zich uit

Bibliotheek Muntpunt in het centrum van Brussel tooit zich in strip. Tien Belgische tekenaars hebben zich dinsdag uitgeleefd op de vitrines op het gelijkvloers van de bib. Aanleiding is het lopende project ‘Stripclub Muntpunt’, dat de Belgische alternatieve strip in de kijker zet. “Het Belgische beeldverhaal gooit hoge ogen in het buitenland, tijd om het grondig te tonen.”

De - voornamelijk Brusselse - tekenaars van dienst waren Judith Vanistendael, Wide Vercnocke, Dieter Van Der Ougstraete, Maarten Vande Wiele, Inne Haine, Ben Gijsemans, Simon Spruyt, Michaël Olbrechts, Ward Zwart en – last but certainly not least – BRUZZ-cartoonist Wauter Mannaert. Zij tekenden allerlei levensgrote taferelen op de Muntpunt-ramen.

Stripclub Muntpunt loopt nog tot 20 maart. Tot die dag kan je in de bibliotheek uitgekiende collecties met veel onbekend talent ontdekken. Eén daarvan bestaat uit strips die zich allemaal afspelen in dé stripstad bij uitstek, Brussel.

“We hebben daarvoor samengewerkt met partners zoals het Stripmuseum, Stripgids, Grafixx en Cultures Maison,” zegt Muntpunt-directeur Roel Leemans. “Het jonge, Belgische beeldverhaal is de kinderschoenen ontgroeid en gooit hoge ogen in binnen- en buitenland. Hoogste tijd dus om het grondig te tonen.”

Verder zijn er heel wat activiteiten rond strips, van een quiz over een concert tot workshops. Er komt ook een tweedehands stripmarkt en een groot slotfestival op 10 maart.

> Stripclub Muntpunt. 19/12 > 20/03. Muntpunt

simon spruyt ward zwart wauter mannaert stripclub muntpunt
© Muntpunt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?