Toast Literair bracht 10.000 literatuurliefhebbers samen

Het Davidsfonds organiseerde zondag voor de negende keer een Toast Literair. Op 200 plekken in Vlaanderen en Brussel waren er op zondagochtend auteurs te gast voor een lezing, literaire wandeling, theatervoorstelling of ander literair evenement. Ook in Brussel konden geïnteresseerden terecht.

De grootste literaire brunch was opnieuw een succes en bracht maar liefst 10.000 literatuurliefhebbers samen. Ook in Brussel konden liefhebbers hun hart ophalen.

Wie graag Dirk Tieleman aan het woord zag over de Cubaanse revolutie, kon daarvoor bijvoorbeeld terecht in Laken. Wie zijn of haar kinderen liever eens trakteerde op verteltheater, kon daarvoor naar de bibliotheek van Etterbeek. Maar ook voor wie de innerlijke mens niet wou vergeten, waren er opties. Tijdens een driegangendiner in Evere werd er voorgelezen uit de poëzie van Guido Gezelle.

Wie graag kunsthistorica Isabel Vermote bezig hoorde over de helende kracht van kunst, kon daar dan weer voor terecht in het gemeenschapscentrum van Sint-Pieters-Woluwe. En wie tot slot graag Assita Kanko een toelichting hoorde geven over haar boek 'De tweede helft', trok hiervoor richting Ukkel.

"Het is geweldig om te zien wat een divers literair aanbod onze afdelingen uit hun hoed toveren tijdens Toast Literair", reageert Tine Verhelst, algemeen directeur van Davidsfonds. "Zowel jong talent als gevestigde schrijvers en grote namen verwenden het publiek met uiteenlopende teksten en verhalen. We kijken al reikhalzend uit naar de editie van volgend jaar." In 2020 blaast Toast Literair tien kaarsjes uit en dat wordt een heel weekend gevierd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?