Tweetalige literatuuravond Bazaar d'Histoires in RITCS-café

© Len Buggenhout

Na een eerste succesvolle editie in 2017 wordt de literaire avond Bazaar d’Histoire deze week opnieuw georganiseerd in het RITCS café. Tijdens het tweetalige evenement kruipen zowel Nederlandse als Franse schrijvers op het podium. Thema is deze keer 'poetic justice'.

Len Buggenhout en Charlotte Van Hacht, twee jonge Brusselaars, organiseerden vorig jaar in Passa Porta de eerste Bazaar d’Histoire. Het idee blijft onveranderd: aan zes schrijvers wordt gevraagd rond een thema nieuw werk te creëren.

Dit jaar gingen de auteurs aan de slag met het thema ‘Poetic Justice’, een verteltechniek waarbij het goede triomfeert en de slechterik zijn verdiende loon krijgt. Onder andere Belgisch kampioen slampoëzie Lisetta Ma Neza en Stéphane Lambert werkten aan een tekst, maar ook pas afgestudeerde schrijvers krijgen een podium op Bazaar d’Histoire.

Grensoverschrijdend

Met hun evenement wil het duo vooral het tweetalige karakter van onze hoofdstad in de kijker zetten, en bruggen slaan tussen de twee taalgroepen. Via boventitels kan je probleemloos alle teksten volgen.

De taalgrens is trouwens niet de enige grens die opgezocht wordt. Ook die tussen beeldende kunst en literatuur wordt uitgedaagd. Een tekenaar voorziet de woorden van de schrijvers, live van beeld.

BAZAAR D’HISTOIRES 22/11, RITCS Café

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?