Adil en Bilall verfilmen na 'Black' opnieuw boek van Bracke

© PhotoNews
| Adil El Arbi en Bilall Fallah bij de release van hun film 'Bad Boys for life' in Los Angeles op 14 januari 2020.

Adil El Arbi en Bilall Fallah grijpen terug naar een beproefde succesformule. Net zoals het Brusselse regisseursduo deed bij de kaskraker 'Black' ruim vijf jaar geleden, zal het ook nu opnieuw een roman van jeugdauteur Dirk Bracke verfilmen. De opnames voor 'Straks doet het geen pijn meer' zijn in 2022 gepland.

Vooral Adil El Arbi vond in de boeken van Bracke veel inspiratie. Als vijftienjarige schreef hij bijna twintig jaar geleden een handgeschreven brief aan de bekende jeugdschrijver, waarin hij hem zijn filmdromen als regisseur toevertrouwde. Toen al sprak Adil de hoop uit "Straks doet het geen pijn meer" ooit te kunnen verfilmen.

Die brief is Dirk Bracke altijd bijgebleven. "Ik heb die brief van Adil zelfs nog steeds thuis liggen. Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen tien jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek 'Black' zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren", zegt Bracke.

'Straks doet het geen pijn meer' is van de ruim veertig boeken die de Vlaamse jeugdauteur schreef zijn persoonlijke favoriet. "Dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement", zegt Bracke. Het boek wordt uitgegeven door Davidsfonds/Infodok, een imprint van Standaard Uitgeverij.

De film wordt geschreven door Bulle Decarpentries en Adil El Arbi. De opnames staan gepland voor 2022. De productie is in handen van 10.80 Films ("Dode Hoek", "Ghost Tropic") in coproductie met A Team Productions ("Patser", "Torpedo"), Los Morros en Les Films du Fleuve van de gebroeders Dardenne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?