Chloé Van Doorslaer (links) won voor haar vertolking in Rendez Vous mè Dieu de prijs voor Best actress for Foreign Film in Londen.

Brusselse kortfilm 'Rendez-Vous mè Dieu' internationaal in de prijzen

FC
© BRUZZ
25/02/2019

De Brusselse kortfilm Rendez-Vous mè Dieu van regisseur en acteur Kevin Van Doorslaer wint al voor de derde keer een prestigieuze prijs. Zondagavond sleepte hoofdactrice Chloé Van Doorslaer de prijs voor 'Best Lead Actress for Foreign Film' op het International Film Fest in Londen in de wacht. De film won al Best Foreign Short in Los Angeles en Beste Kortfilm in Brussel.

Broer en zus Kevin en Chloé werden geboren in een familie van Brusselse foorkramers, maar verlieten België om hun filmdromen in Amerika te realiseren. Daar volgden ze beiden een opleiding als acteur. Kevin was de eerste Belg die zijn studie aan de presigieuze Neighborhood Playhouse school of the Theatre in New York afrondde, maar in Londen was het Chloé die in de prijzen viel voor haar acteerprestaties.

Kevin keerde enkele jaren geleden echter terug naar Brussel om dichter bij zijn dochter te zijn en regisseerde er in 2017 met Rendez-Vous mè Dieu zijn eerste kortfilm. Een film waarbij een broer en een zus een laatste nacht bij hun overleden vader doorbrengen onder Goddelijke impuls. De film speelt zich af in Brussel en wordt grotendeels in het Brussels dialect vertolkt.

In een interview aan BRUZZ vertelt hij hoe Brussel hem nooit heeft losgelaten. Dat kan je hier lezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Film , kevin van doorslaer , chloe van doorslaer , rendez vous mè dieu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni