De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft de preselecties bekendgemaakt voor enkele Oscar-categorieën. In de categorie Live Action Short Film zitten twee Brusselse kortfilms.

Vooraleer de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de definitieve lijst met nominaties bekendmaakt voor de Oscar-uitreiking op 9 februari 2020, geeft ze eerst een shortlist vrij met tien geselecteerden. In de categorie Live Action Short Film zitten twee Brusselse kortfilms bij de selectie.

Voor de psychologische thriller Une sœur werkte de Belgisch-Canadese cineaste Delphine Girard samen met actrice Veerle Baetens en cameravrouw Juliette Van Dormael, de dochter van Jaco Van Dormael.

Les petites mains van de Franse Brusselaar Rémi Allier vertelt het verhaal van Léo, de zoon van een fabrieksdirecteur die door een werknemer wordt ontvoerd nadat wordt aangekondigd dat de fabriek gaat sluiten. Voor zijn film, die eerder dit jaar de César voor beste kortfilm won, werkte Allier samen met de Brusselse acteurs Jan Hammenecker en Sandrine Blancke.

Nuestras madres van de Guatemalteekse Brusselaar César Diaz, de Belgische inzending voor de categorie beste internationale film, heeft de selectie niet gehaald.

Of de twee Brusselse kortfilms uiteindelijk ook effectief genomineerd worden voor een Oscar, weten we op 13 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni