Brusselse regisseurs Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich maken geen kans meer op Oscar

© Photonews
| Frederic Fonteyne en Anne Paulicevich leverden samen 'Working Girls' of 'Filles de joie' af.

De Belgische inzending 'Filles de joie' maakt geen kans meer op een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film. De Franstalige dramafilm van Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich heeft de shortlist niet gehaald, zo is bekendgemaakt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisator van de Oscars.

'Filles de joie' vertelt het verhaal van drie vrouwen die een dubbelleven leiden in de seksindustrie. De vrouwen worden vertolkt door Sara Forestier, Noémie Lvovsky en Annabelle Lengronne. In november had een nationale jury, waarin zowel leden van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap zetelen, de film uitgekozen als Belgische inzending voor de Oscars.

Maar 'Filles de joie' staat dus niet op de shortlist. Onder meer de Deense tragikomedie 'Drunk' van regisseur Thomas Vinterberg staat wel op de lijst, die in totaal vijftien films telt. Ook de Tunesische film 'The Man Who Sold His Skin', met Koen De Bouw in een hoofdrol, maakt nog altijd kans op een beeldje.

Op 15 maart zal worden bekendgemaakt welke vijf films een nominatie in de wacht slepen. De 93ste ceremonie van de Oscars vindt plaats op 25 april, in het Dolby Theater in Los Angeles.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?