Review
Score: 3 op 5

'C'est ça l'amour': Bouli Lanners is beresterk

Niels Ruëll
© BRUZZ
27/03/2019

Beresterk is Bouli Lanners in de rol van Mario, een ambtenaar met een hart voor kunst die niet altijd evenveel sympathie opwekt. Hij heeft nog niet door dat zijn vrouw hem voor goed verlaten heeft en dat het echt geen zin heeft om aan te klampen.

Ook thuis moet hij zichzelf heruitvinden en twee tienerdochters begeleiden tijdens hun voorlaatste en laatste stappen naar onafhankelijkheid. Dat loopt niet van een leien dak. Hij deelt uit onmacht een klets uit, komt ongepast tussenbeide in een prille relatie en het huishouden draait niet soepel. Maar tegenover het geklungel, de chaos en de soms hoogoplopende emoties staat onvoorwaardelijke liefde.

Claire Burger die vijf jaar geleden in Cannes de Camera d' Or won met Party Girl bezorgt ons een weinig opvallende maar best wel genietbare film. Het uitstekende samenspel camoufleert dat niet elke scène even sterk is maar de naturel is nooit in gevaar en het wordt een paar keer aangrijpend intiem.

Dit is een eerlijke kijk op een gezin dat een wat zwaardere periode beleeft maar elkaar blijft graag zien en dat vertedert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Film, Bouli Lanners

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni