Circus als protest, donderdag in Bozar

What Happened in the Tent

Voor hun documentaire What Happened in the Tent volgden documentairemakers Roel Nollet en Majd Khalifeh de uitwisseling tussen twee circusscholen: een in Molenbeek en een in Palestina.

Molenbeek en Palestina mogen dan wel vierduizend kilometer van elkaar verwijderd zijn, toch zijn er volgens de filmmakers duidelijke overeenkomsten. Het zijn twee gemeenschappen die een bijzonder negatieve bijklank hebben, als terroristen worden afgeschilderd. De documentaire What happened in the Tent toont het uitwisselingsproject tussen het Belgische Circus Zonder Handen en de Palestinian Circus School.

Het laat zien hoe beide scholen moeilijkheden moeten overwinnen bij het organiseren van hun lessen. Hoe ze circuskunst gebruiken om het imago van hun gemeenschap op te krikken en hun eigen situatie aanklagen.

De vertoning van de documentaire en haar vorm van cultureel protest kadert in het evenementenjaar Bozar Occupied.

Vijftig jaar na de bezetting van de centrale hal van het Paleis voor Schone Kunsten, schenkt Bozar aandacht aan belangrijke vormen van cultureel protest in de voorbije halve eeuw. Na de vertoning van de documentaire wordt verder gedebatteerd in aanwezigheid van de regisseurs en leden van de beide circusscholen. Is je interesse gewekt? Dan kun je hieronder de trailer van de docu bekijken.

> CULTUUR ALS VERZET, 24/5, Bozar

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?