Dertien Belgische films in competitie op Brussels Art Film Festival

© BAFF

Op het negentiende Brussels Art Film Festival (BAFF), dat van 14 tot en met 17 november plaatsvindt, kunnen film- en kunstliefhebbers opnieuw op ontdekkingstocht gaan doorheen de wereld van de kunstdocumentaires en andere onuitgegeven films. Er zijn dertien Belgische films die vertoond zullen worden in officiële competities.

De kunstdocumentaires die getoond worden op het BAFF gaan dieper in op het artistieke creatieproces binnen de vele kunstdisciplines zoals dans, architectuur, beeldende kunst, performances of muziek. De geselecteerde films zijn te zien in Bozar, in de Cinematek en in het ISELP (Institut Supérieur pour l'Étude du Langage Plastique).

Op het programma staan onder meer dertien Belgische kunstfilms, uit 2018 en 2019, die geselecteerd werden uit liefst 93 inzendingen. Zes films dingen mee voor een geldprijs van 2.000 euro in de categorie "Prijs voor de film over kunst" en zeven films nemen deel in de categorie "Ontdekkingsprijs", waaraan een geldprijs van 1.500 euro is verbonden.

Tien internationale docu's

Het BAFF stelt ook nog tien internationale kunstdocumentaires voor die zich richten op enkele legendarische kunstenaars. De openingsfilm van het festival, donderdagavond in Bozar, is "Christo - Walking on Water" van Andrey Paaunov en toont het laatste avontuur van inpakkunstenaar Christo.

Er is ook een inkijk in het artistieke leven onder meer Jean-Michel Basquiat of Yves Saint-Laurent. Er zijn daarnaast nog masterclasses van onder meer artiesten Sarah Vanagt en Joëlle Tuerlinkcx en het BAFF trekt ook naar Gent, Bergen en Luik voor reizende voorstellingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?