Nieuwe cinema Pathé Palace opent in 2015

© FM Brussel
06/05/2014

Volgend jaar opent in Pathé Palace aan de Anspachlaan de nieuwe bioscoop 'Le Palace'. Dan moet er met de opening een einde komen aan de al veertien jaar aanslepende herbestemming van het gebouw.

Eén van de initiatiefnemers van het project is Luc Dardenne. Samen met zijn broer bekend Jean-Pierre bekend van de films Rosetta en L’Enfant. De bioscoop wil zich zowel op de Franstalige als op de Nederlandstalige gemeenschap richten. “De ploeg die de bioscoop beheert zal ook enkele Nederlandstalige leden tellen”, zegt Dardenne. “De programmatie, zowel voor scholen als het publiek, zal zich tot de twee taalgemeenschappen richten. We willen werken voor de cinema, zonder rekening te houden met het communautaire.”

Het dossier van de bioscoop kende een woelige voorgeschiedenis. De renovatie van het beschermde gebouw rechtover de Ancienne Belgique werd in 2001 al gekocht door de Franse gemeenschap. Het duurde echter tot 2012 voor de werken aan het gebouw begonnen.

Er komen vier bioscoopzalen en een restaurant. De financiering voor de bouw is helemaal in orde, voor de opstart zoeken de initiatiefnemers wel nog naar geld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Film

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni