Openluchtcinema komt deze zomer naar 16 Brusselse wijken

© Laureline Baron
| Openluchtcinema in Anderlecht in de zomer van 2021.

Van 1 tot en met 15 juli kan je op zestien plekken in Brussel gratis naar de cinema in de open lucht. ‘Bruxelles fait son cinéma’ haalt voor de 22ste keer een groot scherm naar de Brusselse wijken.

Openen doet het festival in Ganshoren aan het Kasteel van Rivieren met de Franse film Presque. De openluchtcinema passeert de dagen nadien in Sint-Agatha-Berchem, Evere, Sint-Joost-ten-Node, Schaarbeek, Oudergem, Jette en Koekelberg, maar ook in verschillende parken.

Woensdag 6 juli moet de Franse komedie Adieu les cons je doen lachen in het Scheutpark in Anderlecht. Op vrijdag 8 juli kan je naar de Spaanse film Madres Paralelas kijken in het Wolvendaelpark in Ukkel. En ook in de tuin van de Abdij van Vorst is er op 9 juli een openluchtcinema. In Sint-Lambrechts-Woluwe vindt de vertoning op 13 juli zelfs plaats op een rugbyveld.

22 uur

Alle films en locaties vind je terug op de website van Bruxelles fait son cinéma. De vertoningen beginnen telkens bij het vallen van de avond rond 22.10 uur. Vanaf half tien is iedereen al welkom om een stoel te kiezen.

Het festival bestaat nu 22 jaar, sinds 2001, en is ondersteund door de Franse gemeenschapscommissie Cocof. De bedoeling is om toegankelijke films naar wijken met minder cinema's te brengen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?