SLT20240529 Bruxelles fait son cinema Yannick

De film 'Yannick' van Quentin Dupieux bijt de spits af in Neder-over-Heembeek

Bruxelles fait son cinéma doet de Ronde van Brussel

Niels Ruëll
© BRUZZ
26/06/2024

Vanaf vandaag trekt de zomerse filmkaravaan van Bruxelles fait son cinéma opnieuw door Brussel. Voor het eerst doet het daarbij elke gemeente aan. Het Meudonpark in Neder-Over-Heembeek bijt de spits af.

Er komt geen PleinOPENair deze zomer, maar er zijn alternatieven genoeg om na zonsondergang onder een blote sterrenhemel te ontspannen bij een gratis film. Een vaste waarde is Bruxelles fait son cinéma. Dit zomerevenement probeert een buurtfeest te zijn voor mensen van alle culturen. De filmkaravaan strijkt elke dag in een andere gemeente neer. Het Meudonpark in Neder-Over-Heembeek bijt de spits af met Yannick van rare vogel Quentin Dupieux.

Het Wolvendaalpark in Ukkel zal schrikken van het uitstekende How to have sex van Molly Manning Walker, en Koekelberg houdt het vast niet droog bij animatiefilm Robot dreams. Voor het eerst wordt elke Brusselse gemeente aangedaan. Voor de Ronde van Frankrijk moet je heel hard kunnen fietsen. Voor de Ronde van Brussel moet je heel hard naar een film kunnen kijken.

Bruxelles fait son cinéma vindt plaats van 26/6 tot 16/7, meer info over de programmatie en de locaties op bruxellesfaitsoncinema.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni