| Bruxelles fait son cinéma

Hele zomer lang film onder de Brusselse sterrenhemel

LEB
© BRUZZ
09/07/2019

Filmliefhebbers die tijdens het mooie weer liever niet tussen vier muren zitten, kunnen elke zomer op verschillende plekjes in Brussel genieten van openluchtfilms. Ook dit jaar vormt dat een ideale combinatie om, naast nieuwe films, ook nieuwe plekjes in Brussel te ontdekken. Een overzicht.

Net als vorige jaren kunnen cinefielen deze zomer in de frisse buitenlucht verschillende films op verschillende locaties in Brussel (her)ontdekken. Het populaire PleinOPENair is dit jaar echter een opvallende afwezige op de lijst. Niet getreurd, initiatiefnemer Cinema Nova voorziet in tal van andere activiteiten met het nieuwe evenement Summer Stoemp.

Wie toch liever een openluchtfilmpje meepikt, kan hieronder kiezen uit zeer veel gratis opties. Klik op het plusje voor meer informatie over alle cinefiele openluchtevents.

Bruxelles fait son cinéma

Met Bruxelles fait son cinema kun je in vijftien verschillende gemeenten in open lucht films gaan kijken. Libération Films wil de oude mediterrane traditie van de rondreizende cinema doen herleven met dit filmfestival. De projectie begint pas wanneer de nacht invalt, meestal rond 22.10 uur. Op het programma staan bekende en minder bekende Europese films.

De deelnemende gemeenten zijn Anderlecht, Koekelberg, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Ganshoren, Jette, Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Schaarbeek, Vorst Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en de beide Woluwe’s.

BRUXELLES FAIT SON CINEMA 5/7 > 19/7, verschillende locaties

Tour & Taxis Summer Edition

De komende maanden verandert de site van Tour & Taxis in een zomers festivalterrein. Het programma, dat in samenwerking met de Galerie Cinema is opgezet, brengt films uit alle periodes en van alle tijden samen. Je kunt er elke vrijdag en zaterdag een openluchtfilm meepikken om 21.30 uur. Naast de gratis openluchtbioscoop, is er ook plaats voor muziek, gastronomie, sport en spel.

TOUR & TAXIS SUMMER EDITION 27/6 > 29/9, Tour & Taxis

Vaux-Hall Summer

Voor het derde jaar op rij opent de Vaux-Hall in het Warandepark haar deuren voor het publiek. Tot 11 augustus pakt Vaux-Hall Summer elk weekend uit met een divers cultureel programma: filmprojecties, maar ook concerten, workshops, dans en spelletjes. De vzw Un Soir … Un Grain stelt ons elke zaterdag om 22 uur twaalf unieke kortfilms voor om zo kortfilms via verschillende invalshoeken te ontdekken.

VAUX-HALL SUMMER 31/5 > 11/8, Warandepark

Hello Summer

Brussel Bad zal dit jaar, door de werken aan de Akenkaai, niet plaatsvinden. Maar niet getreurd: je kunt vanaf 25 juli terecht bij Hello Summer, een nieuw evenement met tal van activiteiten op vier locaties in de stad.

Ook daar zul je onder de sterrenhemel kunnen genieten van filmprojecties. In samenwerking met Cinema Galeries zullen films met als thema water, oases en eilanden aan bod komen. Het precieze programma is binnenkort beschikbaar.

HELLO SUMMER 25/7 > 25/8, verschillende locaties

L’heure d’été: Seoul

De Koreaanse cinema bestaat honderd jaar en dat inspireert Cinéma Galeries om Seoul centraal te plaatsen tijdens het jaarlijks festival L'heure d'été. Het is de achtste editie van het filmfestival. Met uitzicht op het Justitiepaleis of de Congreskolom kun je hier elk weekend, en op de laatste woensdag van juli, Koreaanse films ontdekken. Bij slecht weer kun je ook betalend in UGC De Brouckere of Cinema Galeries films kijken tot 11 augustus. Op het programma kun je zien welke films wanneer en waar getoond worden.

L'HEURE D'ETE: SEOUL 9/7 > 11/8, verschillende locaties

Wolubilis: onder de sterrenhemel

Met ‘Onder de sterrenhemel' organiseert cultureel centrum Wolubilis deze zomer elke woensdag om 22 uur een projectie van populaire films zoals Bohemian Rhapsody en Call Me By Your Name. Hoewel Sint-Lambrechts-Woluwe iets verder van het centrum ligt, is het programma zeker het bekijken waard.

WOLUBILIS 3/7 > 28/8, Wolubilis

Bioscoop in het park

Filmfestival Bioscoop in het park is terug voor zijn vierde editie. Het zal een weekend met (kinder)films, documentaires en entertainment zijn. Genoeg om filmliefhebbers van alle leeftijden te plezieren.

BIOSCOOP IN HET PARK 13/7 > 14/7, Josaphatpark

Cinéma en plein air

In het kader van het feest van de Federatie Wallonië-Brussel organiseert het cultureel centrum Jacques Frank de 21ste editie van Cinéma en plein air. Op het programma staan vier films die tijdens het vierdaagse evenement telkens om 20.30 uur getoond zullen worden. Met twee animatiefilms is het filmfestival zeker kindvriendelijk.

CINEMA EN PLEIN AIR 19/9 > 22/9, verschillende locaties Sint-Gillis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Film , openluchtcinema , cinéma , Bruxelles fait son cinéma , kortfims

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni