De Abdij van Vorst

De Abdij van Vorst krijgt een tijdelijke bar. Die opent op 15 juni. Tegen 2023 moet de abdij een culturele pool worden die verschillende cultuurdiensten huisvest.

De Abdij van Vorst is toe aan een renovatie. Tegen september 2023 moet de abdij een cultuurhuis worden met plaats voor de (Franstalige) bibliotheek en een kunstacademie. In de aanloop van die renovatie lanceerde de gemeente een projectoproep voor een tijdelijke invulling van de voormalige brouwerij van de abdij.

Daar komt een zomerbar met als naam Aby. Die opent de deuren op 15 juni. Die feestelijke opening zal gepaard gaan met allerlei activiteiten, waaronder yoga en volksspelen. Schepen van Stadsheropleving Charles Spapens (PS) is tevreden.

'Betoverende locatie'

"Vooral omdat zoveel mensen deze betoverende plek opnieuw zullen kunnen ontdekken", zegt Spapens aan La Dernière Heure. "De uitbaters willen deze locatie heropwaarderen en er een ontmoetingsplek van maken."

Naast zomerbar Aby neemt ook Fabryk de Abdij van Vorst tijdelijk in. Fabryk heeft er een 'microbibliotheek' en organiseert er onder meer open air-cinema op zaterdagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Resto & Bar , Abdij van Vorst , Bar , zomerbar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni