Bye bye Brussel Bad, maak plaats voor Hello Summer

© Brussel Bad
| Geen tropische sferen aan de Akenkaai dit jaar. Brussel Bad verdwijnt (even) maar vindt elders een onderkomen.

Deze zomer vindt er een alternatieve versie van Brussel Bad plaats. Het evenement zal Hello Summer heten en vindt plaats op vier verschillende locaties in de stad. Brussel Bad kan niet doorgaan door werken aan de Akenkaai, bij het museum Kanal.

17 jaar lang was het strand van Brussel Bad de zomerse hotspot aan het kanaal. Maar omdat er ingrijpende werken gebeuren op die locatie, het museum Kanal staat vanaf deze zomer in de steigers, neemt het strandfestival even een pauze. Het was lang niet duidelijk of het Brusselse stadsbestuur een evenement zou organiseren.

Nu is de kogel door de kerk. Brussel Bad wordt Hello Summer. En het zomers evenement is niet statisch, maar reist rond door de stad. Dat zegt schepen voor Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS) aan de krant Le Soir. Hello Summer vindt eerst plaats op de site van het Rijksadministratief Centrum (25/7 - 4/8), gaat daarna naar de Ambiorixsquare (8/8 - 11/8) in de Europese wijk, verkast dan naar het Peter Benoitplein (15/8 - 18/8) in Neder-Over-Heembeek om te eindigen op de Leopoldsquare in Laken (22/8 - 25/8).

Hoe het zomers festival er precies gaat uit zien, is nog niet geweten en dat is de bedoeling. "De programmatie van het festival gebeurt in nauwe samenwerking met de betrokken wijken," zegt Houba. Of je kunt pootjebaden aan Ambiorix of zult kunnen nippen aan een mojito in Laken, hangt dus grotendeels af van de buurtbewoners en handelszaken uit de buurt.

> Hello Summer
van 25 juli tot 25 augustus, verschillende locaties in de stad, gratis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?