1642 ralph-breaks-the-internet

'Ralph Breaks The Internet': gebrek aan originaliteit camoufleren met extra drukte

NR
© BRUZZ
12/12/2018

Wreck-It Ralph, de vrolijke Disneyfilm die herinnerde aan de eerste generaties computergames, was zes jaar geleden een groot succes. Het verbaast dat een vervolg zo lang is uitgebleven.

Ook deze sequel maakt de fout om een gebrek aan originaliteit te willen camoufleren met extra drukte en een nog groter universum. Bigger is niet altijd better. Wreck-It Ralph, de geweldenaar die beroepsmatig hele dagen flats vernielt, ruilt samen met Vanellope uit het racegame Sugar rush de arcadehal in voor het wereldwijde web op zoek naar een cruciaal vervangstuk voor Sugar rush. De veilingsite eBay zou soelaas moeten bieden, maar verandert de uitdaging in een zoektocht naar een reuzensom geld.

De plot is maar een excuus om aan een rotvaart door het internet te denderen, het internet van de bekende bedrijven of parodieën erop zoals BuzzTube. Het aantal knipogen is niet bij te houden. Een passage in de prinsessenruimte van de Disney-website lijkt op zelfpromotie, maar behoort tot de grappigste stukjes in de film. Ralph breaks the internet houdt je een kleine twee uur zoet, maar op meer moet je niet tellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Film, Disney, Animatiefilm

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni