Roméo Elvis versus een gigantische vlieg

Vorig jaar raakte bekend dat Roméo Elvis ook acteerambities heeft. Hoe de Brusselse rapper het ervan afbrengt, zie je binnenkort in de film Mandibules van Quentin Dupieux alias Mr. Oizo.

Roméo Elvis postte vandaag de trailer van de Frans-Belgische komedie Mandibules (Frans voor onderkaken) op zijn Instagram-pagina. De Brusselse rapkoning moet er aandacht zien te sprokkelen in het bijzijn van een gigantische vlieg die twee simpele zielsverwanten in hun kofferbak vinden en willen africhten om er geld uit te slaan. Aan zijn zijde is ook Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle) te zien in een opvallende rol.

De droge humor die Roméo Elvis in zijn clips en op sociale media graag tentoonspreidt, sluit goed aan bij het absurde universum van Quentin Dupieux, die in 1999 onder zijn alias Mr. Oizo doorbrak met de iconische dancetrack ‘Flat beat’ en de bijbehorende videoclip met dat gele poppetje met zijn knikkende kop. Eerder maakte Dupieux al indruk met de van de pot gerukte films Rubber (over een moordlustige autoband) en Le daim (over een pratend, hertenleren jasje waarin hoofdrolspeler Jean Dujardin zich hult).

Met Mandibules breidt de familie Van Laeken, zoals Roméo Elvis voluit heet, zijn scope nog wat verder uit. Eerder leende zijn zus Angèle haar stem uit aan het personage Gabby Gabby in de Franse nasynchronisatie van Toy story 4, later dit jaar is zij ook te zien in de Canal+-reeks La flamme en zal ze schitteren naast Marion Cotillard en Adam Driver in de muzikale komedie Annette. Die laatste is de nieuwe film van enfant terrible van de Franse film Leos Carax, die daarvoor naar Brussel kwam afgezakt.

Mandibules gaat morgen in première op het Filmfestival van Venetië. Op 2 december komt de film in de zalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?