Vijfde editie Lesborama opent met Keniaanse schandaalfilm

Lesborama, het Brusselse festival voor lesbische, biseksuele en transfilms opent met de Keniaanse film Rafiki. Die werd in eigen land gecensureerd, terwijl hij wel geselecteerd werd voor het filmfestival van Cannes.

Het was in april vorig jaar een bommetje onder de 'Un certain regard'-selectie van het beroemdste Franse filmfestival. De film Rafiki werd in Kenia, het land van herkomst van regisseuse Wanuri Kahiu, niet vertoond. De film gaat namelijk over een lesbische relatie en in het land staan er nog steeds strenge straffen op homoseksuele handelingen.

Tijdens het filmfestival Lesborama komt Rafiki hier dus wel op het witte doek. Daarnaast staan onder andere ook de thriller Thelma van de Noorse regisseur Joachim Trier en de fat-shamingdocumentaire Fattitude op het programma.

In de rand van het festival wordt verder nog een stevig feestje gebouwd. Op Internationale Vrouwendag (8 maart) vieren partyplanners Psst Mlle ook hun eerste verjaardag. Daarvoor nodigen ze een hoop bevriende kunstcollectieven uit in de Beursschouwburg.

LESBORAMA* 6 > 9/3, Rainbow House/Cinema Palace

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?