Multidisciplinaire kunstplek 'Walter' opent in september

JC
© BRUZZ
02/08/2018

Na twee jaar verbouwingswerken zwaaien de deuren van Werkplaats Walter begin september eindelijk open. De creatieve pool trapt af met een feestweekend van 7 tot 9 september.

Het multidisciplinaire kunsthuis is een project van jazzdrummer en platenbaas Teun Verbruggen. In 2016 kocht hij een oude sportschool in Kuregem, met als bedoeling er naast ateliers en exporuimtes ook een concertzaal en een platenzaak in onder te brengen. De artiestenruimtes waren in 2016 al instapklaar en zijn al twee jaar lang gegeerd goed in de Brusselse kunstscene. Tegen september zou nu ook de rest van het pand af moeten zijn.

180801_KunstwerkWerkplaatsWalter

| Het Londense kunstenaarsduo Expanded Eye maakte een werk voor het openingsweekend.

Om dat te vieren nodigt Verbruggen een heleboel artistieke vrienden uit. Het hele weekend lang is er een expo van beeldend kunstenaar Walter Swennen, die zijn naam aan de artistieke werkplaats leende. Er is een installatie gemaakt uit werfafval (foto), kunstenaar Vincent Glowinski toont op vrijdag zijn schilderkunsten live voor het publiek en de huidige bewoners van het pand gooien hun deuren open.

Geen feest zonder muziek

Maar het blijft niet bij beeldende kunst alleen. Verbruggen zelf betreedt vrijdag het podium met The Bureau Of Atomic Tourism, en er komen bevriende musici uit Frankrijk, Duitsland en Noorwegen langs. Op zaterdag kruipt Mauro Pawlowski nog achter de draaitafels.

Voor het muzikaal geweld op zaterdag zijn er honderd tickets beschikbaar. De enige manier waarop je in voorverkoop aan zo’n ticket komt is door een crowdfundingcampagne te ondersteunen.

Goedgevulde agenda

Ook na het openingsweekend staat er al heel wat op het programma. Zo is er later in september de label night van Silent Water, het platenmerk van onder andere Belgische toetseniste Pak Yan Lau. Op 28 september stapt het nieuwe huis al mee in Bozar’s Nuits Sonores & European Lab. Midden november palmt het Antwerpse technolabel Detroit-Berlin Walter in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , culture , Cultuurnieuws , Teun Verbruggen , Werkplaats Walter , Kuregem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni