(archief)

AB brengt hommage aan Arno met twee concerten

RV
© BRUZZ
07/03/2023

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni organiseert concertzaal AB een unieke hommage aan Arno. Onder andere Adamo, Jane Birkin, Patricia Kaas, Melanie De Biasio, Tom Barman, Wim Opbrouck, Wim Vandekeybus en Zwangere Guy zullen daarbij een eerbetoon brengen aan ‘le plus beau’. De ticketverkoop start woensdag. De opbrengst zal integraal geschonken worden aan Kom Op Tegen Kanker, een organisatie die Arno zeer genegen was.

Vorig jaar verloor ons land een absolute Belpoplegende: Arno Hintjens, Oostendse Brusselaar, podiumbeest, enfant terrible van de Belgische muziek, ‘le plus beau.’ Arno was kind aan huis in concertzaal AB. Hij omschreef zijn geliefde zaal steevast als ‘tweede living’.

Net voor zijn overlijden stelde Arno de vraag of AB voor hem een waardevol eerbetoon wou opzetten. Hij bezorgde AB daarbij een lijstje van artiesten waarmee hij muziekgeschiedenis schreef, samenwerkte of die hij simpelweg bewonderde. Die goedgekeurde lijst kreeg - in nauw overleg met Arno - op korte tijd vorm.

De concerten vinden plaats in AB op 17 en 18 juni 2023. Vervolgens reist deze AB- productie door naar Oostende en krijgt het verhaal dit najaar nog een buitenlands staartje in de Parijse zaal Salle Pleyel. De ticketverkoop start op woensdag 8 maart om 11u.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni