© Laura Vleugels | Het nieuwe logo van de AB.

AB lanceert podcast over eigen reilen en zeilen

TDN
© BRUZZ
04/02/2021

Nu de Ancienne Belgique door de coronacrisis noodgedwongen op zoek moet naar nieuwe manieren van muziekbeleving, lanceert de concerttempel op de Anspachlaan een eigen podcast. In 'Guestlist' zal BRUZZ-muziekredacteur Rik De Bruycker elke maand op zoek gaan naar verhalen die zich afspelen in het muzikale universum van de AB.

Podcasts zitten in een versnelde groeispurt. Omdat er nog steeds geen concerten kunnen plaatsvinden, komt het idee rond een echte AB-podcast vanaf februari tot volle wasdom. In de podcast 'Guestlist' zal radiopresentator en podcastmaker De Bruycker vertellen wat er leeft achter de schermen van de Ancienne Belgique.

Zo zal hij in gesprek gaan met spilfiguren uit de levenssfeer van AB, een blik werpen op de muziekactualiteit en luisteraars laten horen wat er leeft achter de iconische gevel op de Anspachlaan. Elke maand zal De Bruycker werken rond één centraal thema. De eerste aflevering focust op de Belgische jazzscene met saxofonist Mattias De Craene (Nordmann en MDC III) en Lefto.

Black History Month

Verder gaat Rik op zoek naar de favoriete plaat van AB-medewerker Anysa Grammenoudis, stuurt hij Stefanie Mannaerts (Brutus) naar een verrassingsconcert en bespreekt hij met gasten als radiopresentatrice Ayco Duyster en dj Black Mamba of de ‘BBC Sound Of…’ nu over- of underrated is. ‘Guestlist’ is nu al te beluisteren op de voornaamste streamingplatformen.

Op 3 maart zal de AB-podcast in het teken staan van de Afrikaanse diaspora. Voor het eerst bundelt de muziektempel de krachten met de organisatie Black History Month. Doorheen de maand maart in staat de Ancienne Belgique stil bij de zwarte geschiedenis en zal ze nadenken over de toekomst aan de hand van een talk, live optredens en een podcast.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie