De Grote Zaal van de Ancienne Belgique

| De Grote Zaal van de Ancienne Belgique.

Ancienne Belgique draait binnenkort op groene stroom

RV
© BRUZZ
29/03/2023

Door middel van een crowdlending wil de concertzaal binnenkort 221 zonnepanelen installeren op haar dak. Daarmee kan AB een deel van haar activiteiten van lokaal opgewekte stroom voorzien. De zonne-energie die niet verbruikt wordt, zal later beschikbaar zijn via energieplatform Bolt.

Verspreid over het volledige dakoppervlak wil de AB binnenkort 221 zonnepanelen installeren. Goed voor jaarlijks zo’n 81,000 kWh aan zonne-energie. Met die installatie zal ze een groot deel van haar energieverbruik zelf kunnen opvangen. Jaarlijks betekent dat een besparing van 41 ton CO2.

“Duurzaamheid speelt al jaren een belangrijke rol in al onze beslissingen", zegt algemeen directeur Tom Bonte. "Door te investeren in groene energie kunnen we onze CO2-voetafdruk in de toekomst drastisch verminderen. Onze sector heeft ontegensprekelijk een impact op het milieu en daar zijn wij ons dagelijks van bewust.”

Om het project te laten slagen heeft de AB in totaal zo’n 127.000 euro nodig. Die dient voor de aankoop en installatie van de zonnepanelen. Om dat volledige bedrag te kunnen ophalen doet AB op het nieuwe crowdlending-platform van energieleverancier Bolt. Als particulier kan je een bedrag investeren van 200, 500 of 1.000 euro. Daarvan zal Bolt jaarlijks een deel terugbetalen met een rente van 6%, verspreid over een periode van 7 jaar.

“Als Brussels bedrijf zijn we dan ook enorm trots dat we AB kunnen helpen om de transitie naar lokale, duurzame stroom te maken", aldus Pieterjan Verhaeghen, oprichter van Bolt. "Ons platform maakte al de verbinding tussen lokale energieopwekkers en -afnemers. Met de crowdlending kan AB eveneens haar fans meenemen in het duurzame verhaal. En kunnen ook zij hun steentje bijdragen aan de energietransitie in België.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek , Cultuurnieuws , Ancienne Belgique , bolt , zonnepanelen , crowdlending , groene stroom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni