Angèle grijpt naast 'Franse grammy' voor 'vrouwelijke artiest'

De Brusselse zangeres Angèle heeft naast de award voor 'vrouwelijke artiest' gegrepen op de uitreiking van de 35ste editie van de Victoires de la musique. Wel won ze de award voor 'beste concert'. De 'Franse Grammy's' werden vrijdag toegekend.

De prijs ging uiteindelijk naar Clara Luciani, die bekend werd met haar debuutalbum 'Sainte-Victoire'. Angèle won dan wel weer de award voor 'beste concert' op de uitreiking van de Victoires de la musique.

Angèle was ook genomineerd in de categorie 'audiovisuele creatie', maar die award ging naar het rapduo PNL. In 2019 domineerde de 24-jarige Angèle de platenverkoop in Frankrijk met haar plaat 'Brol'.

Vorige week kon Angèle zich nog tot de grote winnaar van de dertiende editie van de MIA's kronen. Ze verzilverde maar liefst vijf nominaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?