Be.brusseleir zoekt muzikanten die in het Brussels dialect zingen

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 28 november 2018

Brussels Tuub is een tweejaarlijkse zoektocht naar muzikaal Brussels talent. Samen nemen ze een cd op in het Brussels dialect. Liesbet Meyns, artiestennaam Bettie, raakte eerder al eens tot de laatste ronde met een Brussels liedje over haar vrijgezellenbestaan in de stad.

Meyns is geboren en getogen in Brussel. Ze spreekt normaal geen Brussels, maar ze verstaat het wel. Voor Brussels Tuub schreef ze met hulp van een coach één van haar liedjes in het Brussels.

Be.Brusseleir is op zoek naar zeven Brusselse bands. De inschrijvingen lopen nog tot eind december. De muzikanten schrijven en componeren een nummer binnen het thema ‘Brussel’ of ‘Het leven in de stad (Brussel)'. Be.Brusseleir gaat daarna met de muzikanten aan de slag om de tekst te vertalen naar het Brussels dialect.

Samen zullen ze een cd opnemen en een show geven in de AB Club in november 2021. Het initiatief gaat uit van Be.brusseleir, die het Brussels dialect promoot via Brussels Volkstejoêter en academische projecten en evenementen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?