Belgian National Orchestra treedt op in metrostation

© Delphine Gilson Digizik
| Een beperkte bezetting van het National Belgian Orchestra zal Beethoven's Symfonie nr. 7 ten gehore brengen.

Voor wie in de metro een keer iets anders wil horen dan ‘bella ciao’ van een straatmuzikant, is er binnenkort een klassiek concert van het Belgian National Orchestra. De MIVB verloot tickets voor het optreden dat in een metrostation zal plaatsvinden. Ook toevallige passanten kunnen ervan meegenieten.

De Brusselse vervoersmaatschappij doet veel rond muziek, vertelt woordvoerder Guy Sablon. "We hebben al een aantal jaar het platform ‘Vibes’, waar mensen onder andere een eigen playlist kunnen samenstellen die dan wordt afgespeeld in de metro." Daarnaast organiseerde de MIVB al meerdere concerten met bekende artiesten, zoals de Brusselse artieste Angèle.

"Omdat het meestal populaire artiesten zijn, wilden we ook eens aandacht schenken aan klassieke muziek," vertelt Guy Sablon. Toch is het niet de eerste keer dat de MIVB een klassiek concert organiseert. Eerder trakteerde pianist Frank Braley de reizigers op een concert in de metro tussen halte Stokkel en het Weststation.

De locatie van het optreden van het National Belgian Orchestra houdt de MIVB voorlopig nog strikt geheim. Om kans te maken op een ticket, moeten mensen ten laatste op vrijdag twee vragen invullen op de website van de MIVB. Het concert zal plaatsvinden op donderdag 29/8. Er zullen in totaal 25 duotickets worden verloot onder de deelnemers, en nog eens twintig duotickets voor een concert in Bozar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?