BRUZZ

| De werf aan het Centraal Station.

Bushaltes Centraal Station verplaatst door werken

© BRUZZ
08/04/2024

Sinds zondag is de Kardinaal Mercierstraat, een eindhalte voor meerdere MIVB-bussen, een doodlopende straat geworden. Door de nieuwe verkeerssituatie werden de haltes van enkele buslijnen aan het Centraal Station verplaatst.

In maart 2022 begonnen de renovatiewerken aan de metro van het Centraal Station. Die hebben ook bovengronds een impact. Zo is de Kardinaal Mercierstraat sinds zondag doodlopend, met een smallere doorrit door het kruispunt. Aangezien meerdere buslijnen er hun terminus hebben, worden enkele bushaltes verplaatst.

Opstappen op bus 29 richting Hof Ten Berg, kan voortaan aan de halte van bus 71 richting Delta. Richting De Brouckère bedienen de bussen enkel de eerste halte, in de Koloniënstraat. De tweede halte, in de Putterij, wordt niet bediend.

Bus 38 richting Helden kan genomen worden aan de halte van bus 52 richting Bervoets in de Kantersteen. In de andere richting, naar Centraal Station, kan afgestapt worden in de Ravensteinstraat.

De gebruikelijke halte van lijn 52 richting Bervoets blijft behouden. In de omgekeerde richting bevindt de halte zich nu aan de Kunstberg.

Bussen 63 en 65, richting de Begraafplaats van Brussel en Machelen, kunnen genomen worden aan de halte van lijn 71 naar Delta. In de andere richting blijven de gebruikelijke haltes behouden.

Voor bus 66 verandert er niets. Verder blijft de gewoonlijke halte van bus 71 richting Delta behouden. Richting De Brouckère, zal ook afgestapt kunnen worden in de Ravensteinstraat.

Tot slot veranderen ook de haltes van enkele de Noctis-bussen. De halte van bus N06 ligt voortaan in de Koloniënstraat, waar lijnen N04 en N05 ook stoppen. Bussen N10 en N12 zijn bereikbaar via de Keizerinlaan. Iets verder staat de halte van bus N16, in de Kardinaal Mercierstraat. Opstappen op bus N18 kan voortaan in de Ravensteinstraat.

2024-04-08 Verplaatste bushaltes Centraal Station

MIVB-STIB

| Een kaartje met het overzicht van de verplaatste bushaltes.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni