Week van de Belgische Hiphop: De Witte alias LeBlanc

| Week van de Belgische Hiphop: De Witte alias LeBlanc.

Brussel boven vandaag op Boterhammen in het Park met LeBlanc en Jazz Brak

© BRUZZ
29/08/2023

Ook dit jaar zet Boterhammen in het Park volledig in op Nederlandstalige artiesten. En met Jazz Brak en LeBlanc staat er vandaag/dinsdag zelfs uitsluitend Brussels talent op het podium.

Voor Daan De Witte, alias LeBlanc, zeker een full circle moment, vertelde hij dinsdagochtend op BRUZZ radio. “Het is toch wel speciaal voor mij om hier te staan, want zes jaar geleden zag ik in het Warandepark zelf mijn eerste rapshow. Dat was toen Zwangere Guy als voorprogramma van Flip Kowlier.” Nu mag Leblanc zelf het voorprogramma verzorgen voor die andere ‘Stikstof’-rapper, Jazz Brak.

Met zijn collectief Moedertaal is De Witte een voortrekker van de Nederlandstalige rapscène in Brussel. “Nederlands is een groot deel van mijn identiteit. Voor mijn Franstalige vrienden ben ik die Nederlandstalige guy, terwijl zij gewoon Brusselaar zijn. Nederlandstalige Brusselaar is specifieker, het is een hokje ernaast”, vertelde hij recent nog in een interview met BRUZZ.

Het belooft dinsdagmiddag dus een speciale show te worden in het Warandepark. Zeker ook omdat De Witte voor het eerst live met muzikanten optreedt. Daarom was het vanochtend vroeg nog snel wat repeteren geblazen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek , Boterhammen in het Park , LeBlanc , Daan De Witte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni