Brussels Jazz Weekend houdt wintereditie in spiegeltent

© Belga
08/11/2021

Het Brussels Jazz Weekend houdt op 10, 11 en 12 december voor het eerst een wintereditie. Voor die bijzondere gelegenheid vinden er drie dagen lang concerten plaats in de historische spiegeltent "Salon Perdu". Die wordt opgesteld op de Nieuwe Graanmarkt in het hart van de hoofdstad.

De rondreizende danszaal in art-decostijl toert al een eeuw door Europa. In de jaren '20 waren jazzbands razend populair en zo is de vergelijking met de 'roaring twenties', die na corona mogelijk ook ingezet zijn, nooit veraf. Honderd jaar geleden sierden glamoureuze feestvierders de dansvloer van het Salon Perdu en gingen ze uit de bol met de charleston en lindy hop.

Op vrijdagavond 10 december opent het Brussels Jazz Weekend zijn festival dan ook feestelijk onder leiding van de Brusselse Swing Dance Club met enkele aanstekelijke dansdemonstraties en -initiaties op live muziek.

Gratis, maar met CST

Op zaterdag en zondag openen de deuren van de verwarmde spiegeltent al vanaf 15 uur voor een gevarieerd programma met grote namen uit de gevestigde Belgische jazzscene waaronder Michel Herr, Nathalie Loriers & Mâäk Quintet op zaterdag en nieuw, jong en experimenterend jazzgeweld zoals Don Kapot en Ananke op zondag.

Het festival is gratis, maar vooraf registreren is verplicht via www.brusselsjazzweekend.be. Wie aanwezig wil zijn op het Brussels Jazz Weekend moet in het bezit zijn van een geldig Covid Safe Ticket.

spiegeltent-salon-perdu
© Vanrosmalen | De historische spiegeltent wordt opgezet op de Nieuwe Graanmarkt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie