Brussels Tuub lanceert nieuwe plaat

© Persinfo

Het tweejaarlijks muziekinitiatief Brussels Tuub heeft vandaag zijn nieuwe plaat gelanceerd. Alle nummers zijn opgenomen en gemixed in de zomer van 2019. Jeroen Camerlinck, projectcoördinator, laat weten aan BRUZZ dat de opnames goed verlopen zijn.

Brussels Tuub is een muzikaal project dat gepromoot wordt door Be Brusseleir, een vzw voor het behoud en de doorgave van het Brussels dialect. Zij zijn op zoek gegaan naar zeven Brusselse bands om samen een CD op te nemen en een vette show te geven in de AB CLUB in Brussel. Elke band wordt uitgedaagd een nummer te schrijven over het leven in de stad, in het dialect.

Vanaf vandaag zijn deze nieuwe nummers beschikbaar voor het grote publiek. Pipo, Bettie, Blafwaf, De Kanaalvissers, Khani, Ftakke en Honeyponey hebben de muziek geschreven. Een verzameling onbekende, maar volgens Be Brusseleir wel talentvolle muzikanten. De volledige plaat vind je hier terug.

Het voornaamste criterium voor deze selectie was hun link met Brussel. “Ofwel moesten de muzikanten hier wonen, ofwel moesten ze kunnen aantonen dat hun band met onze stad sterk genoeg is”, zegt Camerlynck.

“Natuurlijk is het voor sommigen wel moeilijk geweest om opeens over te schakelen naar het Brussels dialect. Ze moesten zo uit hun comfortzone treden. Daarom hebben we dit jaar, per band één studiodag meer geboekt, zodat we er meer tijd in konden steken. Dat was geen overbodige luxe”, aldus Camerlinck.

Op 23 november ten slotte stellen al deze bands hun nieuwe nummers voor op het podium van de AB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?