Couleur Café lost de eerste vier namen

© Ivan Put

Veence Hanao & Le Motel, Goran Bregovic, ISHA en BCUC zijn de eerste vier namen voor Couleur Café. Met dat vervroegd kerstcadeau pakte de organisatie vandaag uit. Wij stellen de vier artiesten alvast aan je voor. Zo kan je op de eerste dag van de winter al reikhalzend beginnen uitkijken naar de zomerfestivals.

Veence Hanao & Le Motel

Hiphopmaatjes Veence Hanao & Le Motel mogen eind juni een thuiswedstrijd spelen in het Osseghempark. Na een 2018 vol clubshows, met passages in de Ancienne Belgique en de Botanique, verschijnt het duo in 2019 dus opnieuw op de festivalweide. De synthbeats van producer Le Motel, aangevuld met de snedige teksten van Hanao zullen het publiek zonder problemen meekrijgen.

Eerder dit jaar had BRUZZ nog een gesprek met beide heren. Dat interview vind je hier terug.

BCUC

Aan het begin van de zomer is Percy Tau niet de enige Zuid-Afrikaan die Brussel doet ontploffen. Het afrofunkensemble BCUC (voluit Bantu Continua Uhuru Consciousness) uit Soweto brengt hun aanstekelijke, energetische global sounds naar de hoofdstad. Met hun tweede EP Emakhosini onder de arm kruipen ze op het podium van ons favoriete zomerfestival.

Goran Bregovic

Doet de naam Goran Bregovic geen belletje rinkelen? Nochtans heb je ongetwijfeld al van zijn monsterhit Gas, Gas gehoord. De man achter het bekendste balkannummer aller tijden staat voor de tweede keer op Couleur Café. En als Gas, Gas je niet kan overtuigen moet je maar eens naar zijn versie van het Italiaanse strijderslied Bella Ciao luisteren. Sorry Borokov, there's a new sherrif in town.

ISHA

De laatste artiest in het kwartet is de Brusselse woordkunstenaar ISHA. Bij Nederlandstalig Brusselaars is hij misschien nog niet zo bekend als stadsgenoot Roméo Elvis, maar gewapend met zijn nieuwste worp La vie augmente Vol. 2 zet de rapper zijn offensief lustig voort. Zijn nummers zijn snoeihard à la Damso, en we moeten u er toch niet aan herinneren wat zijn passage op de wei dit jaar losmaakte.

Binnenkort wordt een tweede lading namen gelost. Tickets voor het festival zijn te koop op de website. Tot midden januari krijg je trouwens een early bird-korting.

Couleur Café 2019

Op 28, 29 en 30 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?