Union stunt in kwartfinales en schakelt Genk uit na strafschoppen

19/12/2018

1B-club Union heeft woensdagavond voor dé stunt in de kwartfinales van de Croky Cup gezorgd. De Brusselaars klopten in het Joseph Mariënstadion Racing Genk, competitieleider in 1A, na strafschoppen met 4-3. Na 120 minuten stond 2-2 op het scorebord.

In een uitverkocht Dudenpark nam Union van bij de start het commando. Genk-coach Philippe Clement liet met Trossard, Samatta en Pozuelo enkele spelbepalende namen op de bank - Malinovskyi stond met een lichte blessure niet eens op het wedstrijdblad - en dat liet zich voelen op het veld. Percy Tau toonde zich een gesel voor de bezoekende defensie en schonk de thuisploeg na een kwartier de verdiende voorsprong.

Youssouf Niakate

| Niakaté kwam niet tot scoren tegen de Limburgers, maar liep zich net als zijn teammaats 90 minuten lang de longen uit het lijf.

Pozuelo komt, Ferber stift

Genk schrok wakker en dreigde met reuzekansen voor Piotrowski en Gano. Vooral de centrumspits miste op het halfuur onbegrijpelijk. In het slot van de eerste periode hoopten de Brusselaars nog op een elfmeter na een duw van Lucumi in de rug van Niakaté, maar scheidsrechter Lambrechts hield de kaken op elkaar.

Na een moeilijke eerste helft begreep Philippe Clement dat wisselen noodzakelijk was. Goudhaantje Pozuelo kwam in het elftal en het Genkse vertrouwen steeg zienderogen. Na nauwelijks twee minuten vond een voorzet van Nastic het hoofd van Gano. De lange spits knikte de bal krachtig over Saussez tegen de touwen, 1-1. Genk was baas, maar stuitte twintig minuten voor tijd op een zeldzame Brusselse counter. Ferber rondde de tegenaanval af met een knappe stifter, 2-1. In een echte cupmatch bleef Genk aandringen.

Luka Elsner

| Luka Elsner voerde een aantal belangrijke wissels door. Hij bracht met Selemani en Ferber twee spelers die beslissend waren.

Panenka Selemani voor de stunt

De Limburgers werden een kwartier voor tijd beloond toen Gano, op assist van invaller Trossard, zijn tweede van de avond scoorde. In de verlengingen daalde het spelniveau, maar de spanning bleef groot. Het pleit werd beslecht met strafschoppen en daarin was Union de beste. Voor Genk misten Samatta en Berge, voor Union faalde enkel Ferber. Selemani zorgde met een knappe panenka voor de beslissende treffer.

Adrien Saussez

Adrien Saussez stopte de strafschop van Genk-speler Berge en was dé held van het Dudenpark.