Eerste editie Brosella Spring Festival overtreft verwachtingen organisatoren

27dff4d9-stephane galland the rhythm hunters op brosella spring festival_(c)_shamrockraver photography.jpg
© Shamrockraver Photography
| Stéphane Galland & The Rhythm Hunters op het Brosella Spring Festival
© Shamrockraver Photography
| Stéphane Galland & The Rhythm Hunters op het Brosella Spring Festival

Met bijna 1.400 bezoekers blikken de organisatoren van het Brosella Spring Festival, de clubversie van het grotere Brosella Festival in het Ossegempark, tevreden terug op de eerste editie.

In de voormalige industriële wasserij LaVallée in de Molenbeekse Kanaalzone, vond afgelopen weekend het Brosella Spring Festival plaats. Dat focuste vooral op nieuw muzikaal werk en releaseconcerten.

“Met bijna 1400 bezoekers overtrof de eerste editie van het Brosella Spring Festival ruimschoots de meest positieve verwachtingen,” laten de organisatoren weten. “De twaalf jazz en urban etno bands, inclusief 7 releaseconcerten gaven gedurende vier dagen het beste van zichzelf en toonden dat LaVallée in Molenbeek een nieuwe muzikale plek is in het rijke Brusselse muziek firmament waar underground en mainstream hand in hand gaan.”

De spotlights waren in deze eerste editie van het nieuwe festival vooral gericht op jonge en mid-career artiesten, van Lũpḁ Gang Gang Quartet (Brusselse funkjazz-belofte) over The Gallands (met AKA Moon-medeoprichter Stéphane Galland op drums en zoon Elvin op keys), urban etno bands als Osuna of Las Lloronas tot de georchestreerde muzikale chaos van Too Noisy Fish met als special guests DJ Grazzhoppa & Dimitri Verhulst.

Benieuwd of ook het grotere Brosella Festival de verwachtingen inlost? Afspraak dan op 8 en 9 juli in het Groentheater in het Ossegempark.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?