Eerste openluchtconcert aan Heizel op 22 juli

© Chris Friese

Deze zomer vindt een reeks concerten plaats op het podium van Arena 5, de nieuwe openlucht eventlocatie tussen de Tentoonstellingspaleizen aan de Heizel. Op donderdag 22 juli trapt Véronique Sanson de concertreeks af.

Het podium van Arena 5 wordt nog opgesteld tussen Paleis 5 en het Belgiëplein, maar tegen donderdag moet de evenementenlocatie klaar zijn om een publiek van 2.500 zittende toeschouwers te ontvangen. Dan trapt de Franse zangeres Véronique Sanson de concertreeks af. Later deze zomer volgen onder meer Bart Peeters (12 augustus), Hooverphonic (25 augustus) en Trixie Whitley (28 augustus).

De bedoeling is om vanaf 13 augustus ook dj-sets te spelen op het podium van Arena 5. Vanaf dan zou een publiek van 7.500 mensen toegelaten zijn, al moeten aanwezigen dan wel een bewijs van volledige vaccinatie kunnen voorleggen of een negatieve PCR-test.

Arena 5 is een initiatief van de Stad Brussel, Brussels Expo, festival Les Ardentes en Greenhouse Talent. Tickets kopen kan via www.arena5.be.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?