Dé partytip van het weekend is uiteraard het feest rond het gourmettoestel, maar voordat het zover is, kan er nog gedanst en geraved worden.

DONDERDAG 22 DECEMBER

Vostock Rave for Charity

Bekend van de busraves in het Warandepark en op het Poelaertplein, maar sinds kort ook van de legale indoor feestjes. De Vostock community organiseert nog een laatste rave om 2022 af te sluiten. Deze editie staat in het teken van het goede doel Serve the City, een organisatie van vrijwilligers die zich inzetten voor zij die het nodig hebben. Het décor voor de rave is de U-square, fka See U. De eerste platen worden al gedraaid vanaf 18u (!!) dus come early, stay late en rave mee met DJ Rino, Jazz Dee, Louis Vogue, EMILIJA en Johan Vosto himself.

VRIJDAG 23 DECEMBER

Afrobase: 6 years anniversary! • FRI 23.12 • MIRANO Brussels!

Het grootste afro concept van onze hoofdstad is terug, en hoe! Afrobase bestaat zes jaar en dat moet gevierd worden. Fasten your seatbelts voor deze muzikale trip door het afrolandschap: van afrobeat naar afrohouse via dancehall, kuduro, amapiano, hiphop en kizomba. En dat allemaal binnen de muren van de Mirano. Geen verjaardag zonder surprises natuurlijk, en van surprises daar kennen ze bij Afrobase wel iets van! De content op hun Instagram-account geeft je alvast een idee van wat je vrijdag kan verwachten. Voor de afro-trip betaal je €10.

Stille Disco | Plein Publiek ????????

Je kan de wintervakantie ook in alle rust en stilte inzetten, met een stille disco in Plein Publiek aan de Kunstberg. Drie verschillende kanalen = drie verschillende genres. House en disco of hiphop en afro? Of toch liever meekwelen met All I want voor Christmas? Jij bepaalt het helemaal zelf! Een ticket koop je via deze link, er is ook een voordeliger groepstarief.

REBEL UP • 23/12 • Jardin Hospice

Iedere twee weken staat SebCat op dinsdagavond tussen 23u en middernacht achter onze BRUZZ ICE dj-booth. Met Rebel Up, de naam van zijn radioshow, collectief en label, zet hij global sounds in de verf. Sounds van over heel de wereld of net dichtbij huis, van gisteren, vandaag en morgen. Vrijdag kruipt hij om 20u30 achter de booth van Jardin Hospice en jij bent uiteraard ook meer dan welkom. Volledig gratis.

LEE BERATION at Café Maison du Peuple

Nog een BRUZZ ICE Resident behind the decks deze vrijdag! Lee Beration heeft een brede muzieksmaak en durft al eens eclectisch uit de hoek te komen. Hij haalt zijn inspiratie onder andere uit house, bass, disco en electronische muziek, en mixt die stijlen dan door elkaar zoals alleen hij dat kan. Zeker de moeite om deze vrijdag naar het Voorplein van Sint-Gillis af te zakken!

ZATERDAG 24 DECEMBER

Bonnefooi x Brussels Bassed Collective

In 2020 smolten de collectieven High’n’Irie Sound System, Mentality en Bassin Records samen tot een gloednieuw collectief genaamd Brussels Bassed. Hun voorliefde voor bass music bracht hen samen en sindsdien zijn ze ook iedere vrijdag te horen in hun radioshow op BRUZZ ICE. Zaterdag delen ze in de Bonnefooi kerstcadeaus uit in de vorm van breakbeat, dub, UK garage, drum & bass, jungle en electro! Iedereen is welkom, de inkom is gratis!

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni