BRUZZ ICE

Fuse komt met vierde editie festival van 'XRDS' onder Anderlechts viaduct

© Fuse
| Op de affiche staat een mix van underground en meer gevestigde namen (archiefbeeld).

Het zomerfestival van Fuse – XRDS – trekt voor de vierde keer richting Anderlecht. Het eerste weekend van september reserveert technotempel een plekje in het Vijverspark onder het viaduct van de Ring rond Brussel. Op de affiche een mix van underground en meer gevestigde namen.

Dit jaar – na een lange stop wegens corona – breidt Fuse het festivalconcept XRDS uit naar twee dagen met vier podia. 63 artiesten staan op de affiche, waaronder vier headliners die pas in juli worden aangekondigd.

De organisator wil een een mix van gevestigde waarden en opkomende talenten samenbrengen. Er springen heel wat zaken in het oog, zoals het live-optreden van de Nederlandse electroact Steffi of de dj-set van de Detroitlegende DJ Stingray 313. Verder komt ook de Deense Courtesy langs, die recent nog in de legendarische Berlijnse club Berghain draaide.

Het festival vindt naar goede gewoonte plaats in het Vijverspark in Anderlecht, dat gedeeltelijk onder de Ring rond Brussel ligt. In 2017 vond daar ook de eerste editie van Crossroads plaats. De derde editie vond plaats in 2019. Daarna heeft Fuse het festivalconcept noodgedwongen twee jaar stopgezet wegens corona.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?