Lange rij fans voor laatste groet aan Arno: ‘Hij was onze grote held’

SB
© BRUZZ
04/05/2022

Fans kunnen vandaag een laatste groet brengen aan zanger Arno in de Ancienne Belgique. Tientallen staan geduldig aan te schuiven voor de inkomhal van de AB. Arno Hintjens overleed op 22 april op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van pancreaskanker.

In de inkomhal van de Ancienne Belgique ligt een rouwregister waar fans laatste woorden voor Arno kunnen achterlaten. Op een tafeltje staan twee foto's van Arno, een jonger en een ouder exemplaar. Daarbij staat de kleurrijke urn van Arno, waar onder andere zijn naam en de vorm van een hartje op zijn te vinden.

“Arno was ne schone mens”, zegt Peter. Hij is al van in de jaren 80 fan van Arno. “Zo een groot artiest, zo’n mooie muziek, het is maar passend om eventjes langs te komen”, vervolgt hij. Arno kon geen slechte optredens geven, volgens Peter. “Ik heb hem zeker een keer of dertig gezien, dat was steeds fantastisch. Ik zag hem wekelijks in Brussel rondlopen, we gingen naar dezelfde cafés. Overal waar hij kwam, was hij geliefd.”

(Lees verder onder de video.)

Herinneringen

Ook Jannick en Paul staan aan te schuiven voor de AB. De lange wachtrij maakt hen niet uit. “Wij zijn gepensioneerd, en vooral, Arno verdient dat eerbetoon.”

Paul vertelt: “Hij was iemand uit de periode van toen ik jong was. Er waren toen veel nieuwe zangers en groepen, maar Arno stak er bovenuit. Sommige mensen hebben commentaar op zijn levensstijl, dat hij al zijn geld zou opgedaan hebben en te veel bezig was met vrouwen, maar ik vind dat iedereen doet wat hij wil. Trouwens, voor een man is er toch niets beter als een vrouw?”, lacht hij.

Jannick herinnert zich haar eerste concert nog goed, in het stadion van Union. “De keer erna was hier, voor het gerenoveerd was. Een akoestisch en intiem concert, dat was fantastisch.” Wat haar vooral bijblijft van Arno? “Hij was uniek, zijn levensvreugde sprak altijd aan. Mij trok vooral zijn manier van doen aan: hij kon soms, heel terecht, mensen op hun plaats zetten, en tegelijkertijd was hij heel bescheiden. Hij maakte van muziek ook zijn eigen ding, zelfs als het niet zijn eigen muziek was. Dat maakt Arno een artiest avant la lettre”, zegt ze, zichtbaar geëmotioneerd, maar met een lach.

Zowel Paul als Jannick zagen hem regelmatig op een terras in de stad zitten. “Die mannen opereren ‘s nachts, als het donker is, wanneer de gewone burger slaapt. En toch zat hij daarna gewoon buiten, te genieten”, zegt Paul.

Ze sluiten af: “Zeg maar: Jannick en Paul komen als aandenken, uit overtuiging voor het werk dat hij bracht." Het is even stil. "Onze grote held.”

Een laatste eerbetoon aan Arno brengen kan vandaag nog tot 13u30.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni