Nachtleven wil op 29 januari weer open

De federatie van het Brusselse nachtleven heeft geen grote verwachtingen voor het volgende Overlegcomité op donderdag. "Toch gaan we er alles aan doen om vanaf 29 januari weer te openen," klinkt het dinsdag in Le Soir.

"We hebben drie opeenvolgende Overlegcomités slecht nieuws moeten slikken," zegt Lorenzo Serra van de Federatie Brussels By Night in Le Soir. "We hebben een verschrikkelijke periode achter de rug. Er was ons nochtans een update beloofd op 15 december, maar het werd al snel duidelijk dat wij geen prioriteit waren."

In een brief in Le Soir, ondertekend door zeventig dienstverleners, pleit de uitgaanswereld voor een heropening op 29 januari. "We kozen voor die datum omdat we wisten dat er pas aan het eind van de feestdagen over ons gesproken zou worden. Bovendien hebben wij een groot deel van ons personeel verloren, dat na twee jaar crisis heeft besloten van loopbaan te veranderen of naar het buitenland te gaan."

Om zijn beweringen te staven, gebruikt Lorenzo Serra het voorbeeld van Engeland. "Ik kom net terug uit Engeland, waar de Omikron-variant woedt, en toch hebben ze daar besloten alles open te laten. De Britten hebben gekozen voor pragmatisme. Ondanks optimistische signalen, zien we het einde van de tunnel hier niet," klinkt het nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?