| Zwangere Guy was vorig jaar de grote winnaar van de Red Bull Elektropedia Awards

Red Bull Elektropedia Awards 2020 wordt online event

TZ
08/10/2020

De Red Bull Elektropedia Awards worden dit jaar online uitgereikt. Het aantal categorieën wordt teruggeschroefd van negentien naar tien.

Elk najaar worden in Flagey de Red Bull Elektropedia Awards uitgereikt in aanwezigheid van de Belgische muziek-, nightlife- en festivalsector. Maar corona verstoort die traditie, de volgende prijsuitreiking, op woensdag 25 november, zal online verlopen.

Met een focus op elektronische muziek (dance, elektronica, pop, hiphop) zetten de Red Bull Elektropedia Awards muzikanten in de kijker die het afgelopen jaar songs, ep’s en albums uitbrachten. De 45-koppige muziekjury luisterde de voorbije twaalf maanden naar meer dan tweehonderd albums en ep’s, en nog eens duizend singles en remixes.

Voor partypromotors, festivalorganisatoren, clubuitbaters, dj’s en muziekfotografen liggen de zaken uiteraard anders. Daarom wordt het aantal categorieën uitzonderlijk teruggeschroefd van negentien naar tien: Artist of the Year, Best Song, Best EP, Best Album, Best Remix, Best Producer, Best Video, Best Label, Fresh on the Scene en de Marc Meulemans Award (Best Artwork).

Om de livesector alsnog een hart onder de riem te steken, organiseert Red Bull Elektropedia in de aanloop naar de awards een veiling ten voordele van LIVE2020, het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector. Gedurende tien dagen zal iedereen kunnen bieden op een rist exclusieve hebbedingen van onder meer voormalige Red Bull Elektropedia Awards-winnaars en -genomineerden als Amelie Lens, Zwangere Guy, Charlotte de Witte, Bazart, Oscar and The Wolf, The Subs, Le Motel, Tsar B, Brihang, blackwave., Charlotte Adigéry en Lefto.

De prijsuitreiking wordt vervangen door een ‘tv-show’ die niet enkel zal worden uitgezonden via de sociale media van Red Bull Elektropedia, maar ook die van een waslijst festivals en muziekclubs, waaronder Pukkelpop, Dour, Couleur Café, Paradise City, Horst, Rampage, Kompass en Fuse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , Cultuurnieuws , Red Bull Elektropedia Awards , Zwangere Guy

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni