Dit was de Red Bull Elektropedia-special: 'Het personeelsfeest van de muziek'

GC, LD
© BRUZZ
14/11/2019

De Red Bull Elektropedia Awards vieren elk jaar de Belgische elektronische muziek met een awardshow in Studio 4 in Flagey. Reden genoeg voor presentatoren Gunnar en Luana om een aantal artiesten uit te nodigen in de BRUZZ-studio. Dit zijn de beste fragmenten uit die interviews.

Producer Susobrino - of 'Suso', dat mag je ook zeggen - was genomineerd in drie categorieën, onder meer voor 'beste album'. Susobrino studeerde drie jaar geleden af aan de PXL-hogeschool in Hasselt, de rockschool waar al heel wat muzikanten afzwaaiden, en denkt er serieus over na om naar Brussel te verhuizen. "Dit is the new Berlin", grapte hij.

Belgische UK Garage: Krankk

Krankk, met twee k's zodat je ze makkelijker of Google kan terugvinden, maakt UK garage muziek en de drie muzikanten laten zich inspireren door alles wat over de plas in Londen gebeurt. Zij kwamen vertellen in de radiostudio over nieuwe mogelijke samenwerkingen en over het netwerken op de Red Bull Elektropedia Awards: "Wij hebben Blu Samu vorig jaar leren kennen op de awardshow, en daar is een samenwerking uit ontstaan."

Of er nu nieuwe samenwerkingen met andere Brusselaars aan zitten te komen? "Jazeker, met Dvtch Norris, rapper die sinds kort in Brussel woont, brengen we binnenkort iets uit."

KRANKk in de radiostudio.

'Nog nooit van die awards gehoord'

Ikraaan studeert in Brussel, en maakt daarnaast soultrap, al maakt dat genre voor haar niet zoveel uit: "Ik maak nu soultrap, maar ga voor mijn volgende project iets totaal anders doen."

Toen wij haar vroegen of de nominatie belangrijk is voor haar, bleek dat Ikraaan eerder nog nooit van de awards had gehoord: "Mensen tagden mij in berichten en toen bleek dat ik voor de Red Bull Elektropedia Awards was genomineerd."

Ikraaan bij BRUZZ.

Netwerken

Voor Rare Akuma, piepjonge rapper uit Antwerpen, is de prijsuitreiking de hoogmis voor de muziekscene. "Ik was er vorig jaar en kijk er naar uit om dit jaar opnieuw veel volk terug te zien en ben blij dat alle artiesten shinen."

Rare Akuma, mét koevest, in de BRUZZ radiostudio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ radio , BRUZZ 24 , Elsene , Muziek , Red Bull Elektropedia Awards , ikraaan , krankK , Rare Akuma , Susobrino

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni