Sounds Jazz Club in Elsene heropent deze donderdag

© Sounds Jazz Club via Facebook
| Sounds Jazz Club in Elsene.

Na een sluiting van meer dan anderhalf jaar gaat de Sounds Jazz Club in Elsene deze donderdag weer open. Het jazzcafé vlakbij het Fernand Cocqplein belooft een groot feest met jamsessies en concerten, als eerbetoon aan de oorspronkelijke oprichters Sergio en Rosy.

De Sounds Jazz Club opende in 1986 in de Tulpstraat in Elsene, maar sloot na de eerste lockdown in 2020 de deuren. Het jazzcafé kreeg dit jaar een nieuwe uitbater: Sounds Live, een groep van muziekprofessionals. Zij kondigen een grote heropening aan op 18 november. Dat is komende donderdag.

De openingsavond is al uitverkocht, maar in de komende weken staan er nog tal van concerten op het programma. Onder meer de Belgische jazzartiesten Michel Hatzigeorgiou, Philip Catherine, Bert Joris en Nathalie Loriers maken hun opwachting, maar ook internationale namen zoals de Braziliaanse gitarist Nelson Veras, de Britse pianist Kit Downes en de Amerikaanse jazzzangeres Lauren Henderson. Op 18 december staat de bigband van het Brussels Jazz Orchestra op het podium.

Renovatie

De optredens vinden telkens plaats van woensdag tot zaterdag. Het programma wordt nog tot eind juni volgend jaar samengesteld door een nieuw, roterend comité van muzikanten. Nadien volgt een zomerstop om het jazzcafé grondig te verbouwen.

De heropening komt er dankzij een crowdfunding-actie, die maar liefst 34.643 euro opleverde. Het nieuwe menu in het jazzcafé kleurt trouwens vooral biologisch en lokaal. Het volledige programma kan je terugvinden op de website van Sounds Jazz Club.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?