Stad Brussel wil Listen! Festival als testevenement organiseren

20181211_Listen Festival
© Nicolas Bucci
| Het Listen! Festival doet een aanvraag als testevenement.
© Nicolas Bucci
| Het Listen! Festival doet een aanvraag als testevenement.

Brussels schepen van Grote Evenementen Delphine Houba (PS) wil dat het Listen! Festival als testevenement kan doorgaan. Ze zal daarvoor samen met de Brussels By Night Federation een aanvraag indienen bij de federale overheid. De vraag naar zo’n testevenement kwam vanuit de sector zelf.

Organisator Serge Vanderheyden van het Listen! Festival contacteerde het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) deze week zelf met de vraag om middelgrote evenementen te kunnen organiseren. Brussels schepen Delphine Houba, bevoegd voor toerisme en evenementen, reageert woensdag dat zij de aanvraag steunt.

“Wij geven al elk jaar steun aan het Listen! Festival en staan dagelijks in contact met de Brussels By Night Federation (een vereniging van tientallen ondernemers uit de eventsector, red.). We kennen hen, het zijn professionele organisatoren”, zegt schepen Houba. “Listen! Festival is een verantwoordelijk en serieus evenement. Hun protocollen liggen klaar. Als jonge schepen wil ik het nachtleven zeker ondersteunen, want dat ligt al veertien maanden stil."

Ze verwijst naar andere testevenementen in de stad Brussel, zoals in de KVS en binnenkort in concertzaal La Madeleine. “We organiseren nu al proefevents in theaterzalen. Ik wil er ook graag een organiseren in het nachtleven", zegt Houba.

Nog geen datum

Concreet zijn de plannen nog niet. Organisator Serge Vanderheyden zei dinsdag aan onze redactie dat het festival in principe buiten kan plaatsvinden. Verder is het wachten op goedkeuring van het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

"We hebben vorige zomer al Hello Summer georganiseerd voor 200 tot 400 personen”, zegt Houba. “We moeten nu afwachten of er meer mogelijk zal zijn deze zomer. Het aantal deelnemers zal ook afhankelijk zijn van de locatie.” Een datum is er dus nog niet, een line-up al zeker niet. “Het is belangrijk om te kijken wat we concreet kunnen plannen, uiteraard in veilige en gezonde omstandigheden. Wij kunnen als stad alvast heel concrete steun verlenen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?