Vaya con Dios maakt comeback met nieuw album

© Belga
13/10/2023

De Belgische popgroep Vaya con Dios maakt, negen jaar na haar afscheidsconcerten in de Lotto Arena en Vorst Nationaal, een comeback. Vrijdag/vandaag komt de eerste nieuwe single 'Shades of joy' uit. Een volledig nieuwe album wordt op 17 november verwacht.

Vaya con Dios, met de nu 70-jarige zangeres Dani Klein, was een van de meest toonaangevende Belgische bands van de jaren 90 en 2000. Ze hadden internationaal succes en verkochten miljoenen albums dankzij hits als 'Nah Neh Nah', 'What's a woman', 'Puerto Rico' en 'Just a friend of mine'.

Dani Klein is geboren in Schaarbeek en groeide op in Evere. Lange tijd woonde ze in Andalusië maar nu zou ze het huis daar verkocht hebben en terug in Brussel wonen.

In januari ontving Dani Klein in naam van de band een Lifetime Achievement Award op de Music Industry Awards (MIA's). De groep is bij toeval ontstaan, schreef de VRT toen. De twee bevriende muzikanten Dirk Schoufs en Willy Lambregt kregen de vraag om sfeermuziek te maken voor de opening van een nieuwe winkel. Zij namen Dani Klein mee. Het experiment beviel hen, waarna ze eigen nummers begonnen te maken. Na enkele dagen namen ze al een demo op, met 'Just a friend of mine'. Hun geluid verenigt Amerikaanse jukeboxhits, Frans chanson, soul, blues en gipsy swing, aldus de VRT.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni