Vlaams Radiokoor brengt bekende kerstliedjes in huiskamers

ZM
© BRUZZ
22/12/2020

Het Vlaams Radiokoor geeft vanaf donderdag 24 december een digitale mini-kerstshow. Het ensemble zal tien bekende kerstliedjes a capella zingen, op een achtergrond van winterse sfeerbeelden en kerstwensen. Het concert blijft nog tot 3 januari beschikbaar en is gratis, maar wie wil kan ook een gift doen voor 11.11.11.

Met hun online kerstspecial wil het Vlaams Radiokoor, dat gevestigd is in Brussel, alle Belgen een hart onder de riem steken tijdens deze moeilijke tijden. “Dit concert is onze manier om iedereen te bedanken die zich inzet om samen het virus klein te krijgen en in beperkte kring Kerstmis te vieren. We willen een positief gevoel in de huiskamer brengen”, zegt de dirgent van het koor, Joris Derder.

Het concert is gratis, maar het Vlaams Radiokoor probeert zich ieder jaar in te zetten voor een goed doel en muziekdirecteur Bart Van Reyn vraagt om ook donaties te doen voor 11.11.11: “De kerststream is ons gratis cadeau onder de kerstboom, en we hopen dat veel mensen op hun beurt ook een financieel cadeautje onder de 11.11.11-kerstboom leggen en een donatie doen ten voordele van hun Changemakers campagne”.

De liedjesteksten van de bekende kerstliedjes komen ook op voorhand online, zodat de enthousiastelingen kunnen meezingen vanuit hun eigen woonkamer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, vlaams radiokoor, kerstspecial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni