| Wintertuinen op komst in het Pacheco-Instituut

Wintertuin op komst in Pacheco-instituut

ADD
© BRUZZ
05/10/2021

De tuinen in het Pacheco-instituut worden helemaal winterbestendig gemaakt. Volgens de organisatoren is het de bedoeling om een kerstsfeer te creëren waar het gezellig vertoeven is tijdens de eindejaarsfeesten.

Afgelopen zomer opende het Pacheco-Instituut, een voormalig rusthuis tussen de KVS en het Sint-Katelijneplein, de deuren voor het grote publiek. De twee binnentuinen werden er omgevormd tot een plek waar het mogelijk is gezellig iets te drinken en te genieten van een avondje uit.

De organisatoren van See U in Elsene kregen de toestemming om de plek, die tijdelijk leegstaat - op termijn komen er zo'n 150 woningen -, de komende twee jaar in te palmen. Bedoeling is om tegen de eerste koude dagen in het najaar de tuinen volledig winterbestendig te maken.

"Het zou fijn zijn om opgenomen te worden in het parcours van Winterpret", klinkt het bij de organisatoren. Tegen dan moet de transformatie van de tuinen ook afgerond zijn. "Intussen blijft de 'food&drink' deze herfst gewoon open", klinkt het nog in La Dernière Heure.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni