© Stig De Block

Zwangere Guy en Lander Gyselinck brengen gezamenlijk album uit

TZ
09/09/2022

Rapper Zwangere Guy en drummer Lander Gyselinck zijn samen de studio in gedoken. De vrucht van hun samenwerking heet Pourriture noble en verschijnt op 4 november.

De Brusselse rapkoning Zwangere Guy en de ingeweken Gentse jazzdrummer Lander Gyselinck zijn al een tijdje goede vrienden. Ook muzikaal hebben ze elkaar gevonden, en dat resulteert nu in een eerste album onder de geurige titel Pourriture noble.

Beide heren ontmoetten elkaar enkele jaren geleden op de voormalige locatie van kunstencentrum Recyclart. Vanaf dan kruisten ze regelmatig elkaars pad. Zo dook Zwangere Guy een paar keer op bij de shows van BeraadGeslagen, het knettergekke elektronicaduo dat Gyselinck vormt met toetsenist Fulco Ottervanger.

Toen Gyselinck in 2019 een dag op Jazz Middelheim mocht programmeren, sleurde hij meteen ook Zwangere Guy het podium op. En omgekeerd zette Zwangere Guy Lander & Adriaan, het alternatieve danceduo van Gyselinck en Adriaan Van de Velde, op de affiche van GATE, de lockdownversie van Couleur Café in Studio CityGate die een jaar geleden plaatsvond.

De rapper en de drummer vonden elkaar pas echt tijdens de donkere dagen van de pandemie, toen de lockdown alles lamlegde en ze elkaar muzikaal uitdaagden.

De samenwerking van de twee muzikale avonturiers doet watertanden. Zwangere Guy werkte zich de voorbije jaren solo en met de hoofdstedelijke rapcrew STIKSTOF op tot een van de meest gerespecteerde rappers van het land, die nooit verlegen zit om zijn stem te laten gelden en zijn blik te verruimen. Lander Gyselinck deed duizelen met onder meer STUFF., BeraadGeslagen en Ragini Trio, en ontpopte zich tot een van de meest vernieuwende Belgische drummers, die zowel de uithoeken van de jazz als de elektronica en de dance verkent.

Pourriture noble, dat op 4 november verschijnt, belooft een van de spannendste releases van het najaar te worden. Een eerste glimp van de muziek volgt begin oktober.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie