Brikabrak: al dansend Kinshasa's straatkinderen helpen

© BRUZZ
07/03/2018

‘Brikabrak leeft, en laat leven’, zou hun leuze wel kunnen zijn. Zelf houden ze het bij het minder clichématige 'Fonky wonky party that brings people together for a good cause', wat de lading wel dekt.

Al 4 edities na elkaar zamelt Brikabrak geld in voor goede doelen van over de hele wereld. De feestjes zijn nochtans gratis, maar “we rekenen op de goodwill van de bezoekers om een vrije gift te doneren”, zo klinkt het. Iedereen mag dus zelf bepalen hoeveel ze willen bijdragen.

Komende vrijdag vindt in de Kumiko de vierde editie plaats, waarop het Congolese Orper Vzw gesteund zal worden. Orper schenkt verstoten straatkinderen in Kinshasa terug een volwaardig leven door ze onderdak en voedsel aan te bieden in haar tehuizen. De ingezamelde fondsen van Brikabrak worden geïnvesteerd in de scholing van de kinderen.

Naast liefdadigheid is er ook een muzikaal luik. Dat wordt deze keer verzorgd door de Brit ROMderful, Halibab Matador, Unos, Yooth en Brusselse raprevelatie Jay MNG.

Vanavond hoor je in ons BRUZZ-avondprogramma Chase resident & co-founder Yooth de muzikale toon zetten, vanaf 20u, op bruzz.be of 98.8 FM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , brikabrak

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni